6 sfaturi pentru a preveni îngălbenirea frunzelor de pe tufele de castraveți

1. Într-un vas, amestecăm 30 de picături de iod cu 1 l de lapte. Adăugăm 20 g de săpun de rufe și stropim tufele de castraveți cu soluția obținută.

2. Într-o găleată cu apă, adăugăm o pâine și o lăsăm la fermentat până a 2-a zi. Adăugăm un flacon de iod și stropim castraveții.

3. Într-o găleată cu apă, turnăm 2 l de zer. Amestecăm și adăugăm 150 g de zahăr. După tratarea cu această soluție atât ardeii, cât și castraveții vor înflori și vor rodi din nou.

4. La 10 l de apă, adăugăm 700 ml de coji de ceapă. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. După primul clocot, luăm vasul de pe foc și lăsăm soluția răcit 12-14 ore. Diluăm 2 l de decoct în 8 l de apă și stropim castraveții din abundență.

5. Ajustăm udarea tufelor. Este posibil ca ele să sufere din cauza deficitului de apă.

6. Stropim castraveții cu 1 l de zer amestecat cu 5 l de apă.