Aluatul bun la toate, de la plăcinte la tarte – Rețeta pe care fiecare gospodină trebuie să o aibă

Ingrediente:

  • 525 g făină
  • 250 ml chefir
  • 200 g margarină
  • 1 ou
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 ou pentru tapetat

Mod de preparare:

1. Într-un bol, dăm margarina prin răzătoarea mică. Adăugăm oul, făina și amestecăm bine.

2. Adăugăm chefirul amestecat cu bicarbonatul de sodiu.

3. Frământăm până când obținem un aluat moale și omogen. Îl lăsăm la frigider pentru 60 de minute.

4. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă de copt.

5. Adăugăm uniform umplutura dumneavoastră preferată iar pe deasupra acoperim cu a 2-a foaie de aluat.

6. Coacem plăcinta la temperatura de 200 de grade, până se rumenește frumos.