Am mâncat câte două porții fiecare – Caserolă cu carne, paste și sos bechamel

Ingrediente:

  • 500 g paste
  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 100 g cașcaval

Ingrediente:

  • 600 ml lapte
  • 80 g unt
  • 2 linguri făină
  • 1 praf de nucșoară
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Într-un vas, punem pastele la fiert pentru 10 minute.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, părjim ceapa tăiată mărunt și morcovul dat prin răzătoarea mare.

3. Într-un bol, condimentăm carnea tocată cu sare, ierburi pe urmă o adăugăm în tigaia cu legume.

4. Pentru sos, topim untul pe baie de aburi. Adăugăm făina și amestecăm bine.

5. Adăugăm laptele și fierbem sosul, pe foc mic, 5-10 minute până la omogenizare.

6. Așezăm pastele într-o formă de copt. Adăugăm carnea, legumele și amestecăm. La final, turnăm sosul și adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare.

7. Coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 30 de minute.