Caserolă de piept de pui și legume – O rețetă pe care o pregătesc aproape săptămânal

Ingrediente:

  • 350 g piept de pui
  • 80 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 2-3 cepe
  • pătrunjel
  • 1-2 vinete
  • dovlecel
  • 3-4 roșii
  • 2 linguri ulei măsline
  • usturoi

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem vinetele rondele de 1 cm.

2. Tăiem pieptul de pui bucățele mici.

3. Într-un bol, așezăm carnea de pui. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoarea mare, ouăle, smântâna, ceapa verde, pătrunjelul, sarea, piperul și amestecăm foarte bine.

4. Pe o tavă de copt, tapetată cu ulei, așezăm dovlecelul tăiat pai.

5. Pe deasupra, turnăm jumătate din compoziția pregătită anterior.

6. Așezăm roșiile tăiate rondele.

7. Repartizăm uniform vinetele tăiate felii.

8. Turnăm umplutura rămasă și decorăm cu felii de roșii.

9. Coacem la temperatura de 170 grade, timp de 80 de minute.