Ingrediente pentru blatul 1:

  • 400 g făină albă
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 linguriță mică de amoniac
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri cacao

Ingrediente pentru blatul 2:

  • 6-7 linguri făină
  • 3 ouă
  • 6-7 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 lingurițe apă

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 200 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 200 g unt
  • coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele pentru blatul 1. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Turnăm jumătate de aluat pe o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

2. Pregătim blatul numărul 2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle spumă. Adăugăm făina și amestecăm bine. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de câteva minute. În final, trebuie să obținem 2 blaturi.

3. Într-un vas, turnăm laptele. Adăugăm zahărul, făina, amestecăm și punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. Adăugăm untul, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Luăm vasul de pe foc și amestecăm până la omogenizare.

4. Tapetăm un blat de cacao. Acoperim cu al 2-lea blat și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. La final, decorăm cu zahăr vanilat.

Poftă bună!