Deliciu grecesc, cum poate nu ai încercat – Ciocolată peste ciocolată

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g zahăr brun
  • 120 g făină
  • 160 ml ulei de măsline
  • 4 ouă
  • 1 lingură praf de copt
  • 120 g miez de nucă
  • sare
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

1. Pentru început, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm miezul de nucă, zahărul, sarea, uleiul de măsline și amestecăm bine.

2. Adăugăm treptat, ouăle. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm făina cernută cu praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Turnăm aluatul pe o tavă de copt tapetată cu ulei.

4. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

5. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm smântâna și mixăm bine.

6. La final, decorăm prăjitura cu glazura pregătită anterior.

Savurați cu drag! Poftă bună!