Gogoși răsucite – O rețetă absolut delicioasă pentru gogoși fine și aerate

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 11 g drojdie uscată
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 40 g unt

Mod de preparare:

1. Turnăm laptele într-un bol. Adăugăm zahărul, drojdia și amestecăm bine.

2. Adăugăm untul topit, oul, sarea și mixăm până la omogenizare.

3. Adăugăm făina și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos.

4. Lăsăm aluatul la crescut 60 de minute.

5. Împărțim aluatul în 12-14 biluțe egale.

6. Întindem o biluță de aluat într-un șnur, pe urmă îl împletim. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

7. Coacem gogoșile într-un vas încins cu ulei. Gătim la foc mediu până se rumenesc frumos.

8. La final, decorăm gogoșile cu zahăr pudră.