Gustoase, sățioase și foarte ușor de preparat – 2 rețete pentru pipote de pui

Prima rețetă – Pipote de pui cu ciuperci

Ingrediente:

  • 850 g pipote de pui
  • 350 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 lingură sare de mare

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm și curățăm pipotele. Cu ajutorul unui cuțit, le tăiem bucățele.

2. Așezăm pipotele într-un vas cu apă și le fierbem, pe foc mic, 30 de minute.

3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm ciupercile tăiate cubulețe.

4. Adăugăm pipotele fierte, acoperim cu un capac și gătim la foc mic.

A doua rețetă – Pipote de pui cu smântână

Ingrediente:

  • 1 kg pipote
  • 4 cepe
  • nucșoară
  • sare, piper
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim pipotele de pui.

3. Adăugăm ceapa, sarea, piperul și gătim la foc mic 30 de minute.

4. După acest interval de timp, adăugăm nucșoara, smântâna, amestecăm bine și mai gătim câteva minute.

Poftă bună!