Mai bune decât orice eclere – Rulouri umplute cu cremă de vanilie și frișcă

Ingrediente:

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 120 g unt
  • 125 g zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 1 lingură amidon

Mod de preparare:

1. Pentru început, întindem aluatul de foietaj și îl tăiem fâșii subțiri. Folosind niște suporți speciali de metal, înfășurăm aluatul pentru a forma un con. Punem cornetele la congelator pentru 10 minute.

2. Așezăm cornetele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, le tapetăm cu un ou bătut și le coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.

3. Pentru crema de vanilie, punem laptele la fiert. Adăugăm păstaia de vanilie și fierbem, la foc mic, câteva minute.

4. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, laptele și mixăm bine până la omogenizare. Punem compoziția la încălzit, pe foc mic, adăugăm untul, amidonul și mixăm până obținem o cremă densă și pufoasă.

5. Umplem conurile cu crema pregătită anterior iar la final decorăm cu frișcă și zahăr pudră.