Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță de drojdie uscată
  • 1 ou
  • 100 ml iaurt

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina cernută. Adăugăm drojdia uscată, sarea și zahărul. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm uleiul, laptele cald și apa. Amestecăm foarte bine până când obținem un aluat moale și omogen.

2. Împărțim aluatul obținut în 10-12 biluțe.

3. Așezăm biluțele de alaut pe o tavă de copt tapetată cu ulei. Le lăsăm 20 de minute.

4. Într-un bol, amestecăm iaurtul cu ou și puțina sare. Turnăm compoziția peste alaut și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.