Piersicuțe umplute, fursecurile copilăriei – Moi și delicioase, aromate și frumos colorate

Ingrediente pentru fursecuri:

  • 650 g făină
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 250 ml ulei
  • 7 g amoniac
  • sare
  • 1 lingură esență de rom

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g miez de nucă
  • pesmet
  • 1 linguriță esență de rom
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 150 g zahăr
  • 200 g gem de piersici

Ingrediente pentru glazură:

  • 50 ml lapte
  • 1 pliculeț colorant roșu
  • 1 linguriță esență de rom
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculeț colorant galben
  • 1 linguriță esență de rom
  • 200 g zahăr

Mod de preparare:

1. Pentru fursecuri, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul, uleiul și amestecăm bine, până la omogenizare. Adăugăm amoniacul, făina și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe din aluat pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le coacem la temperatura de 160 de grade, timp de 20 de minute.

3. Pentru umplutură, punem laptele la fiert. Adăugăm zahărul, miezul de nucă măcinat, pesmetul mărunțit, esența de rom și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă. La final, adăugăm gemul.

4. Pentru a forma fursecurile, umplem biluțele cu crema pregătită anterior iar la final le dăm prin colorant după bunul plac.