Prăjitură cu mere fără blat – O bunătate căruia nu-i poți rezista, un adevărat deliciu

Ingrediente:

  • 1200 g mere
  • 200 g făină
  • 100 g griș
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare
  • vanilie
  • 100 g unt
  • scorțișoară
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm toate ingredientele uscate. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele pe urmă le dăm prin răzătoare. Adăugăm scorțișoara, sucul de lămâie și amestecăm bine.

2. Pe o tavă de copt, tapetată cu unt, turnăm un sfert din cantitatea de aluat uscat. Adăugăm 10 grame de unt dat prin răzătoare. Pe deasupra, adăugăm o treime din cantitatea de mere. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

3. Coacem prăjitura la temperatura de 170 de grade, timp de 10 minute.

4. La final, decorăm prăjitura cu zahăr pudră.

Poftă bună!