Puteți să o serviți imediat sau să o conservați – Rețetă gustoasă de adjica

Ingrediente:

  • 3 kg roșii
  • 1 kg morcov
  • 1 kg mere
  • 1 kg ardei gras
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri sare
  • 200 g usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri oțet

Mod de preparare:

1. Pentru început, decojim morcovul iar ardeii îi curățăm de semințe.

2. Curățăm merele de cotor.

3. Dăm ingredientele menționate anterior, prin mașina de tocat.

4. Așezăm compozița obținută într-un vas. Adăugăm sarea, zahărul și fierbem la foc mic 30 de minute.

5. Adăugăm usturoiul, ardeiul iute, oțetul și gătim 5 minute, pe foc mediu.

6. Repartizăm adjica în borcane, pe urmă le închidem ermetic.