Rețeta care a trecut cu brio testul timpului – Biscuiți fragezi cu lapte și unt

O rețetă verificată de multe generații – Moi în interior și sfărâmicioși la exterior, aceşti biscuiţi sunt absolut delicioși!

INGREDIENTELE NECESARE:

– 100 ml lapte;
– 100 grame unt;
– 1 ou;
– 2/3 pahar zahăr;
– un praf sare;
– o linguriță zahăr vanilat;
– 2 lingurițe praf de copt;
– 400 grame făină;
– zahăr pudră, opțional.

Se foloseşte un pahar de 250 ml şi o linguriță de 5 ml.

CUM SE PREPARĂ?

1. Cu ajutorul unei spatule, se amestecă untul moale și zahărul până se omogenizează.

2. Se adaugă oul, un praf de sare, zahărul vanilat și laptele şi se amestecă bine.

3. Se adaugă făina cernută și praful de copt. Apoi se frământă un aluat foarte moale și puţin lipicios.

4. Aluatul se întinde într-o foaie cu o grosime de aproximativ 1 cm. Dacă foaia de aluat este mai groasă, atunci biscuiții vor fi mai moi.

5. Cu ajutorul formelor pe care le preferaţi, se decupează biscuiții. Se aşează apoi pe tava de copt.

6. Se coc timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit până la 180 de grade Celsius

7. Biscuiţii se iau de pe tavă şi se tapetează cu zahăr pudră. Serviți-i cu drag!

Din ingredientele enumerate mai sus se poate obţine exact o tavă normală de biscuiți.

Poftă bună!