Rețeta clasică, rapidă și ușor de preparat – Papanași cu dulceaţă şi smântână

Ingrediente:

  • 400 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • ulei
  • 200 ml smântână
  • 200 g dulceață de vișine

Mod de preparare:

1. Într-un bol, așezăm brânza de vaci. Adăugăm zahărul pudră, gălbenușurile, vanilia și bicarbonatul stins în suc de lămâie. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Treptat, adăugăm făina și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe din aluat pe care le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!