Rețetă moldovenească – Pateuri delicioase și sățioase cu varză – Vărzări moldovenești

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 linguriță sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g varză murată
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1 gălbenuș

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina cernută. Adăugăm apa, uleiul, sarea și amestecăm foarte bine.

2. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Învelim aluatul într-o folie alimentară și îl punem la frigider pentru 30 de minute.

4. Pentru umplutură, tăiem ceapa mărunt. Procedăm la fel și cu varza murată.

5. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa câteva minute. După ce s-a rumenit, o așezăm într-un bol, pe urmă procedăm la fel și cu varza murată.

6. După 30 de minute, tăiem aluatul în jumătate și fiecare porție de aluat în 8 părți. În final, obținem 16 bucățele de aluat.

7. Întindem bucățelele de aluat în foi subțiri. Pe deasupra, repartizăm uniform umplutura de varză. Formăm rulourile și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

8. Tapetăm rulourile cu gălbenuș și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.

Poftă bună!