Rețetă pentru baclava de casă – Baclava turcească, cu nucă și fistic

Ingrediente:

  • 2 pachete de foi de plăcintă
  • 350 g foi de baclava
  • 350 g unt
  • 350 g miez de nucă
  • 2 linguri scorțișoară
  • nucșoară
  • coajă de lămâie
  • 150 g fistic

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim miezul de nucă. Adăugăm nucșoara, coaja de lămâie, fisticul, untul topit și amestecăm bine.

2. Pe o tavă tapetată cu unt, așezăm o foaie de baclava. O tapetăm cu unt topit iar pe deasupra adăugăm a 2-a foaie. Procedăm la fel până obținem un strat de 10 foi de baclava. Adăugăm un sfert din cantitatea de nucă iar pe deasupra așezăm 6 foi de baclava, tapetate cu unt. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

3. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. După acest interval de timp, scoatem prăjitura din cuptor și o tapetăm cu sirop de zahăr.

Poftă bună!