Rețetă simplă, de servit în loc de pâine – Turte gustoase și pufoase, cu aluat pe bază de chefir

Ingrediente:

  • 1 l chefir
  • 2 ouă
  • 1200 g făină
  • 1 kg cartofi
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 10 linguri ulei
  • 100 g unt
  • sare, mărar

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert. După ce s=au răcit, îi facem piure.

2. Adăugăm mărarul tăiat mărunt și amestecăm bine.

3. Într-un bol, turnăm chefirul. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, ouăle și 4 linguri de ulei. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm făina cernută. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Îl lăsăm la temperatura camerei 15 minute.

4. Rupem o bucățică mică de aluat și o întindem într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm 2-3 linguri de umplutură și formăm un pachețel. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

5. Coacem turtele într-o tigaie încinsă cu ulei. Gătim la foc mic, pe ambele părți, aproximativ 5 minute. La final, tapetăm turtele cu unt și verdeață.