Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1-2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 800 g făină

Ingrediente pentru cremă de caramel:

  • 400 g zahăr
  • 750 ml lapte
  • 7 linguri făină
  • 250 ml apă
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 fiolă esență de rom

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 1/2 pachet de unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim foile. Într-un vas, punem laptele la fiert. Adăugăm zahărul, uleiul, și amestecăm, la foc mic, 2-3 minute. Luăm vasul de pe foc și adăugăm ouăle, bicarbonatul, făina și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Întindem foile pe masa de lucru și le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

3. Pentru cremă, caramelizăm zahărul. Adăugăm 7 linguri de făină, laptele rece și mixăm până când obținem o cremă densă și omogenă. Luăm vasul de pe foc și adăugăm untul, esența de rom și mixăm bine.

4. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm untul, zahărul vanilat și amestecăm bine.

5. Tapetăm foile cu crema de caramel. Taietura reprezintă punctul forte al acestei prăjituri. Se așează frumos toate marginile prăjiturii, se taie in fasii cu lătimea de circa 8 cm, astfel incat triunghiul final să aibă laturile egale.

Fiecare fație se taie pe lungime după diagonală, se desprind părțile și se poziționează cu vîrfurile în sus. Partea de deasupra și cea de jos trebuie să ajungă față în față ușor depărtate pentru a se putea tapeta cu glazură.

6. La final, decorăm prăjitura cu glazura de ciocolată, nucă de cocos și alune.